| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
milo Moderator

Dołączył: 24 Lis 2008 Posty: 2104 Dzielnica: obywatel Aglomeracji OK
|
Wysłany: Pon, 25.01.2010, 18:17 Temat postu: |
|
|
Jaki był cel , powód rozebrania tych budynków ?
Ktoś miał taki kaprys , planowano coś innego itd ? _________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sobieray-3 Użytkownik

Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 2849 Dzielnica: Woj.Rozdarte Prosną
|
Wysłany: Pon, 25.01.2010, 21:35 Temat postu: |
|
|
Oranżerie były jakby ,,pańskie'' i nie pasowały do proletariackiego miasta. Sekretarz powziął decyzję , poleci łwykonać i ... było po zawodach. Powód był zbędny, a sekretarz też musiał się wykazać. Tak myślę , a prawde zna p. Spychalski, bo Grochowski już nie żyje. O, może jeszcze p.Baron , ale oni nie piszą na forach.
Ostatnio zmieniony przez sobieray-3 dnia Sro, 10.03.2010, 21:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
K-man Użytkownik

Dołączył: 05 Lis 2007 Posty: 2913 Dzielnica: Rypinek Kalisz Wielkopolska Wschodnia
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gumiś Użytkownik

Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 4200 Dzielnica: Kalisz/Sixmilebridge Irlandia
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sobieray-3 Użytkownik

|
Wysłany: Nie, 28.02.2010, 16:45 Temat postu: |
|
|
Poki co może ,,fotograficzn wyznaczymy tereny w Parku Miejskim wymagajace jak najszybszego ,,zagospodarowania''' ... zadbania. Proponuje wejście od strony ul. Łaziennej - tu ,,wytyczina w zabytku dwa szlaki :
- do KTW,
- do Hydropatii obecnie Przedszkole .
 _________________ ,, Najłatwiej niszczyć. Trudniej zachować to, co godne zachowania.''
Wislawa Szymborska |
|
| Powrót do góry |
|
 |
K-man Użytkownik

Dołączył: 05 Lis 2007 Posty: 2913 Dzielnica: Rypinek Kalisz Wielkopolska Wschodnia
|
Wysłany: Nie, 28.02.2010, 23:22 Temat postu: |
|
|
Ostatnio idąc w parku musiałem manewrować miedzy psimi gównami, kałuzami i błotem.Istny tor przeszkód. _________________ Bóg - moim ojcem
Honor - moim sumieniem
Ojczyzna - moją matką |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gumiś Użytkownik

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
LUK Użytkownik

|
Wysłany: Nie, 28.02.2010, 23:29 Temat postu: |
|
|
| K-man napisał: | | Ostatnio idąc w parku musiałem manewrować miedzy psimi gównami, kałuzami i błotem.Istny tor przeszkód. |
Sprawa pisich kup tkwi w mentalności właścicieli czworonogów. Zachowują się jagby sprzątnięcie odchodów miało przyczynić się do odpadniecia ręki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sobieray-3 Użytkownik

|
Wysłany: Nie, 28.02.2010, 23:53 Temat postu: |
|
|
A nawet jak sprzątniesz, to nie masz gdzie tego ,,skarbu'' wyrzycić , bo do zwykłych koszy, których i tak brakuje (zwłaszcza w zimie) - nie wolno. Wydz.Środowiska zainstalował w miescie 20 punktów poboru torebek, ale ich nie uzupełnia.A ,,produkcja'' piesków rośnie ! _________________ ,, Najłatwiej niszczyć. Trudniej zachować to, co godne zachowania.''
Wislawa Szymborska |
|
| Powrót do góry |
|
 |
LUK Użytkownik

|
Wysłany: Pon, 01.03.2010, 0:00 Temat postu: |
|
|
Dlaczego do zwykłego kosza nie można wyrzucić psiej kupy w woreczku? Jeśli nawet nie można, to do paki za coś takiego nie wsadzają. Foliówkę nosi się w kieszeni i już. Chodziłem kiedyś na spacery z psem po kaliskim parku i jakoś koszy nie brakwało. Miałem wtedy wrażenie, że jestem jedyną osobą sprzątającą nieczystości po psie i korona z głowy mi nie spadła. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
milo Moderator

Dołączył: 24 Lis 2008 Posty: 2104 Dzielnica: obywatel Aglomeracji OK
|
Wysłany: Pon, 01.03.2010, 0:24 Temat postu: |
|
|
To jest problem do rozwiązania tylko wymaga stalowej ręki. Przyznaję , że coraz bardziej przychylam się do radykalnego rozwiązania , gdyż po stopnieniu śniegu nie raz juz byłem bliski przejścia obrzydzenia w cos gorszego... _________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
emes Użytkownik

|
Wysłany: Pon, 01.03.2010, 1:08 Temat postu: |
|
|
Powinna powstać w necie swoista "Galeria Wstydu" do której można by wrzucać fotki właścicieli ze srającymi psami, bez zasłaniania twarzy (właścicieli). Może to by poskutkowało?
http://psiakupa.blox.pl/html |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sobieray-3 Użytkownik

|
Wysłany: Pon, 01.03.2010, 11:50 Temat postu: |
|
|
Ja także noszę ,,podwójny rękaw'' foliowy (odpad po zakupionym chlebie) - zwykle mam min. 2 komplety. Nie wiem dlaczego nie można odpadu wyrzucać do zwykłych koszy? Pewnie z powodu ich długiego ,,zalegania'' , co stanowi takie samo zagrożenie jak leżące ,,gie w trawce''. W uzdrowiskach kłodzkich i podwałbrzyskich widziałem wydzielone kosze - specjalnie oznaczone piktogramem. Zdjęcie takiego kosza nawet kiedyś wstawiałem do posta.
Jednak zawsze podkreślam równoległe zagrożenie - kto wie czy nie gorsze? - płynące ze spalin samochodowych - to tylko inny rodzaj trucizny, wtłaczanej nam mimowoli do płuc. Działa ona jak czad - jest prawie że niewidoczna i można pojazdem szybko zwiać . Psie gie i dym tytonioey , to dla właścicieli dwu i jednośladów temat zastępczy - takie odwracanie kota ogonem! Jestem zwolennikiem zwalczania obu tych zagrożeń!
[ Dodano: Sro, 03.03.2010, 12:18 ]
Sprawdzone z autopsji, niemal organoleptycznie - FLORA WRÓCIŁA DO PARKU !!!
Dziekujemy anonimowemu sponsorowi. BRAWO !!!
Tutaj jestem przed liftingiem
A tutaj juz po ...
... i z bliska, bo śnieg pada w najlepsze .
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adi Moderator

|
Wysłany: Sro, 10.03.2010, 21:51 Temat postu: |
|
|
Dobra uwalniam Florę Dzięki za fotki |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KalishaQ Użytkownik

|
Wysłany: Sro, 10.03.2010, 22:15 Temat postu: |
|
|
| Czemu anonimowemu??? Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale wydaje mi się ,że gdzieś była mowa o tym ,że to p.Mazek zasponsorował ten liffting;) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sobieray-3 Użytkownik

|
Wysłany: Sro, 10.03.2010, 22:32 Temat postu: |
|
|
Noo, to chwała panu Makowi!, bo być może przegapiłem. Mea culpa.
Kaliszanie czekają na następne posągi, tablice. Może warto odnowić dawną tablicę z budynku Rogatki dot. nadania nazwy ulicy Górnośląskiej. Niedługo, bo 2 maja mija kolejna - 89 rocznica wybuchu III-go powstania Ślaskiego. _________________ ,, Najłatwiej niszczyć. Trudniej zachować to, co godne zachowania.''
Wislawa Szymborska |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gumiś Użytkownik

|
Wysłany: Sro, 07.04.2010, 17:56 Temat postu: |
|
|
Widział to ktoś???
Przewodnik po parku
Plansze opisujące historię najstarszego kaliskiego zieleńca, gatunki rosnących tam kwiatów i gniazdujących ptaków pojawiły się kilka dni temu wzdłuż alejek Parku Miejskiego. (…)
Jak się da to poproszę o skan z NFK. _________________ Gumiś
Bez historii jesteśmy nikim,nikt o nas nie będzie pamiętał,przeminiemy jak pora roku........
http://www.501st.com.pl/
http://www.youtube.com/watch?v=cmyQlu2Dt4M&feature=related |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sobieray-3 Użytkownik

|
Wysłany: Sro, 07.04.2010, 19:34 Temat postu: |
|
|
A widzielim, widzielim - w Dyngusa lustrowala nasza 5-cio osobowa delegacja. Takie dwustronne, żeby więcej ludków mogło czytać i podziwiać ilustracje . Dobrze, że tam ustawiaja te plansze, to chociaż ludziska nie oglądaja tej paskudnej ,,werandy'' KTW, które i tak było w Wielkanoc zamknięte na,,pietruchę''.
Za to Andrut kaliski szedl jak woda. _________________ ,, Najłatwiej niszczyć. Trudniej zachować to, co godne zachowania.''
Wislawa Szymborska |
|
| Powrót do góry |
|
 |
andre Użytkownik

|
Wysłany: Sro, 07.04.2010, 19:53 Temat postu: |
|
|
| Z domku parkowego przez parę lat zrobiono ciągle rozrastającą się drewnianą szopę, a w KTW dobudowano obskurną krytą papą werandę.Z frontu jeszcze gorzej to wygląda, wybielone jakby "wapnem" a w tandetnych metalowych ramach okien nie ma ani jednej całej szyby.Coś strasznego. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
LUK Użytkownik

|
Wysłany: Sro, 07.04.2010, 20:03 Temat postu: |
|
|
Wracając do nowych tablic, to trzeba przyznać, że pomysł dobry. Miejmy tylko nadzieję, że przetrwają nawałnicę niewyżytych małolatów.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|