Forum Kalisz - forum inwestycje kaliskie Strona Główna

Park
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kalisz - forum inwestycje kaliskie Strona Główna -> Zdjęcia współczesnego Kalisza
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
milo
Moderator
Moderator

Dzielnica: obywatel Aglomeracji OK

PostWysłany: Pon, 25.01.2010, 18:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jaki był cel , powód rozebrania tych budynków ?
Ktoś miał taki kaprys , planowano coś innego itd ?
sobieray-3
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Woj.Rozdarte Prosną

PostWysłany: Pon, 25.01.2010, 21:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oranżerie były jakby ,,pańskie'' i nie pasowały do proletariackiego miasta. Sekretarz powziął decyzję , poleci łwykonać i ... było po zawodach. Powód był zbędny, a sekretarz też musiał się wykazać. Tak myślę Smile, a prawde zna p. Spychalski, bo Grochowski już nie żyje. O, może jeszcze p.Baron , ale oni nie piszą na forach.

Ostatnio zmieniony przez sobieray-3 dnia Sro, 10.03.2010, 21:37, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
K-man
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Rypinek Kalisz Wielkopolska Wschodnia

PostWysłany: Czw, 28.01.2010, 13:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miejmy nadzieję, że to prawda http://forum.gazeta.pl/forum/w,110,106370055,106370055,Podobno_maja_przywrocic_jedna_z_parkowych_rzezb.html
Powrót do góry
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Kalisz/Sixmilebridge Irlandia

PostWysłany: Czw, 28.01.2010, 16:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

K-man napisał:
Miejmy nadzieję, że to prawda http://forum.gazeta.pl/forum/w,110,106370055,106370055,Podobno_maja_przywrocic_jedna_z_parkowych_rzezb.html

A te gryfy to będą strzegły chyba cmentarza.A Melpomena stanie sobie pośród samochodów tam parkujących.No po prostu super to będzie wyglądało.

http://www.501st.com.pl/
http://www.youtube.com/watch?v=cmyQlu2Dt4M&feature=related
Powrót do góry
sobieray-3
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Nie, 28.02.2010, 16:45    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poki co może ,,fotograficzn wyznaczymy tereny w Parku Miejskim wymagajace jak najszybszego ,,zagospodarowania''' ... zadbania. Proponuje wejście od strony ul. Łaziennej - tu ,,wytyczina w zabytku dwa szlaki :
- do KTW,

- do Hydropatii obecnie Przedszkole .

K-man
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Rypinek Kalisz Wielkopolska Wschodnia

PostWysłany: Nie, 28.02.2010, 23:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ostatnio idąc w parku musiałem manewrować miedzy psimi gównami, kałuzami i błotem.Istny tor przeszkód.
Powrót do góry
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Nie, 28.02.2010, 23:26    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A SM śpi.Może gdyby egzekwować prawo i przestrzegać porządku publicznego,nie było by takich torów przeszkód???

Powrót do góry
LUK
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Kalisz/Dobrzec

PostWysłany: Nie, 28.02.2010, 23:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

K-man napisał:
Ostatnio idąc w parku musiałem manewrować miedzy psimi gównami, kałuzami i błotem.Istny tor przeszkód.

Sprawa pisich kup tkwi w mentalności właścicieli czworonogów. Zachowują się jagby sprzątnięcie odchodów miało przyczynić się do odpadniecia ręki.
Powrót do góry
sobieray-3
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Nie, 28.02.2010, 23:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A nawet jak sprzątniesz, to nie masz gdzie tego ,,skarbu'' wyrzycić , bo do zwykłych koszy, których i tak brakuje (zwłaszcza w zimie) - nie wolno. Wydz.Środowiska zainstalował w miescie 20 punktów poboru torebek, ale ich nie uzupełnia.A ,,produkcja'' piesków rośnie !
LUK
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pon, 01.03.2010, 0:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dlaczego do zwykłego kosza nie można wyrzucić psiej kupy w woreczku? Jeśli nawet nie można, to do paki za coś takiego nie wsadzają. Foliówkę nosi się w kieszeni i już. Chodziłem kiedyś na spacery z psem po kaliskim parku i jakoś koszy nie brakwało. Miałem wtedy wrażenie, że jestem jedyną osobą sprzątającą nieczystości po psie Smile i korona z głowy mi nie spadła.
Powrót do góry
milo
Moderator
Moderator

Dzielnica: obywatel Aglomeracji OK

PostWysłany: Pon, 01.03.2010, 0:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To jest problem do rozwiązania tylko wymaga stalowej ręki. Przyznaję , że coraz bardziej przychylam się do radykalnego rozwiązania , gdyż po stopnieniu śniegu nie raz juz byłem bliski przejścia obrzydzenia w cos gorszego...
emes
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Piwonice

PostWysłany: Pon, 01.03.2010, 1:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powinna powstać w necie swoista "Galeria Wstydu" do której można by wrzucać fotki właścicieli ze srającymi psami, bez zasłaniania twarzy (właścicieli). Może to by poskutkowało?

http://psiakupa.blox.pl/html
Powrót do góry
sobieray-3
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pon, 01.03.2010, 11:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja także noszę ,,podwójny rękaw'' foliowy (odpad po zakupionym chlebie) - zwykle mam min. 2 komplety. Nie wiem dlaczego nie można odpadu wyrzucać do zwykłych koszy? Pewnie z powodu ich długiego ,,zalegania'' Smile , co stanowi takie samo zagrożenie jak leżące ,,gie w trawce''. W uzdrowiskach kłodzkich i podwałbrzyskich widziałem wydzielone kosze - specjalnie oznaczone piktogramem. Zdjęcie takiego kosza nawet kiedyś wstawiałem do posta.

Jednak zawsze podkreślam równoległe zagrożenie - kto wie czy nie gorsze? - płynące ze spalin samochodowych - to tylko inny rodzaj trucizny, wtłaczanej nam mimowoli do płuc. Działa ona jak czad - jest prawie że niewidoczna i można pojazdem szybko zwiać Smile. Psie gie i dym tytonioey , to dla właścicieli dwu i jednośladów temat zastępczy - takie odwracanie kota ogonem! Jestem zwolennikiem zwalczania obu tych zagrożeń!

[ Dodano: Sro, 03.03.2010, 12:18 ]
Sprawdzone z autopsji, niemal organoleptycznie - FLORA WRÓCIŁA DO PARKU !!! Smile
Dziekujemy anonimowemu sponsorowi. BRAWO !!!

Tutaj jestem przed liftingiem

A tutaj juz po ...

... i z bliska, bo śnieg pada w najlepsze Smile.

Powrót do góry
Adi
Moderator
Moderator

Dzielnica: Majków/Widok

PostWysłany: Sro, 10.03.2010, 21:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobra uwalniam Florę Wink Dzięki za fotki
Powrót do góry
KalishaQ
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Korczak

PostWysłany: Sro, 10.03.2010, 22:15    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czemu anonimowemu??? Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale wydaje mi się ,że gdzieś była mowa o tym ,że to p.Mazek zasponsorował ten liffting;)
Powrót do góry
sobieray-3
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro, 10.03.2010, 22:32    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Noo, to chwała panu Makowi!, bo być może przegapiłem. Mea culpa.
Kaliszanie czekają na następne posągi, tablice. Może warto odnowić dawną tablicę z budynku Rogatki dot. nadania nazwy ulicy Górnośląskiej. Niedługo, bo 2 maja mija kolejna - 89 rocznica wybuchu III-go powstania Ślaskiego.
Gumiś
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro, 07.04.2010, 17:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Widział to ktoś???

Przewodnik po parku
Plansze opisujące historię najstarszego kaliskiego zieleńca, gatunki rosnących tam kwiatów i gniazdujących ptaków pojawiły się kilka dni temu wzdłuż alejek Parku Miejskiego. (…)

Jak się da to poproszę o skan z NFK.

Powrót do góry
sobieray-3
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro, 07.04.2010, 19:34    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A widzielim, widzielim - w Dyngusa lustrowala nasza 5-cio osobowa delegacja. Takie dwustronne, żeby więcej ludków mogło czytać i podziwiać ilustracje Smile. Dobrze, że tam ustawiaja te plansze, to chociaż ludziska nie oglądaja tej paskudnej ,,werandy'' KTW, które i tak było w Wielkanoc zamknięte na,,pietruchę''.
Za to Andrut kaliski szedl jak woda.
andre
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: majkow

PostWysłany: Sro, 07.04.2010, 19:53    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z domku parkowego przez parę lat zrobiono ciągle rozrastającą się drewnianą szopę, a w KTW dobudowano obskurną krytą papą werandę.Z frontu jeszcze gorzej to wygląda, wybielone jakby "wapnem" a w tandetnych metalowych ramach okien nie ma ani jednej całej szyby.Coś strasznego.
Powrót do góry
LUK
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro, 07.04.2010, 20:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wracając do nowych tablic, to trzeba przyznać, że pomysł dobry. Miejmy tylko nadzieję, że przetrwają nawałnicę niewyżytych małolatów.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kalisz - forum inwestycje kaliskie Strona Główna -> Zdjęcia współczesnego Kalisza Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do: