Forum Kalisz - forum inwestycje kaliskie Strona Główna

Lodowisko w Kaliszu
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 22, 23, 24  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kalisz - forum inwestycje kaliskie Strona Główna -> Inwestycje zrealizowane
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jp
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Kalisz

PostWysłany: Sro, 03.03.2010, 1:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie korzystam z lodowiska, ale cieszyłem się, że tak wielu ludzi je odwiedza. Przez moment uwierzyłem nawet, że to udana inwestycja, do której nie trzeba będzie zbyt dużo, a może nawet w ogóle dopłacać. Byłby to sukces, zważywszy na to, że powiększyła nam się oferta rekreacyjna, a więc i atrakcyjność miasta Wink
Wygląda jednak na to, że mamy do czynienia z bublem. Jeśli kilkustopniowa temp. sprawia problemy, to chyba coś jest nie tak ?
Częste przerwy w funkcjonowaniu mogą zniechęcić klientów. Przechodziłem dzisiaj obok lodowiska (pomiędzy godz. 17 a 18 ) i widziałem na tafli zaledwie t r z y osoby. Czyżby pieniądze zostały wyrzucone w błoto, a właściwie w kałużę ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
milo
Moderator
Moderator

Dzielnica: obywatel Aglomeracji OK

PostWysłany: Sro, 03.03.2010, 2:46    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

fernir napisał:
A kiedy by miała być wywieszona? Dzień, dwa wcześniej?
Kolego, nie jesteśmy w stanie określić pogody na 10 h wstecz, więc o czym Ty tu piszesz?

Akurat na 10 h wstecz to jesteśmy w stanie dokładnie okreslić pogodę. Gorzej moze być z określeniem pogody 10 h naprzód...

Dlatego ja im nie każę bawić się w prognozy , lecz jak to rozwinął d3 - na stronie lodowiska powinna byc aktualna informacja - lodowisko czynne/nadające się do użytku lub nieczynne.
Aktualizowana na bieżąco - to chyba żadna trudność dla administracji Iceparku ?

Nie wywieszka na drzwiach lecz w necie - tak by każdy przed wyjazdem z domu mógł sobie to sprawdzić.
Michal
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Sro, 03.03.2010, 18:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na temat prognoz nie będę się wypowiadał, bo wykładu nie chcę robić. Przewidywalność pogody jest bardzo mała, a sprzęt zbyt mało inteligenty by pozwolić zbadać coś czego do końca człowiek nie rozumie!

Lodowisko było tylko raz nieczynne przez ileś dni na samym początku więc nie widzę żadnych problemów. Uważam, że jest to dobra inwestycja.
A jeżeli można się do czegoś przyczepić to tylko wyłącznie agregatu nie ludzi, bo może ma zbyt małą wydajność chłodniczą!

Ale narzekaczy jak coś się zrobi w Kaliszu nie brakuje szczególnie na tym forum, a do tego jeszcze dyletantów!
fernir
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: W.

PostWysłany: Czw, 04.03.2010, 19:56    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Michal napisał:

Ale narzekaczy jak coś się zrobi w Kaliszu nie brakuje szczególnie na tym forum, a do tego jeszcze dyletantów!

Podpisuję się pod tym rękoma i nogami Wink
Powrót do góry
milo
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw, 04.03.2010, 20:33    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Michal napisał:

A jeżeli można się do czegoś przyczepić to tylko wyłącznie agregatu nie ludzi, bo może ma zbyt małą wydajność chłodniczą!

No tak , całkiem możliwe że agregat sam się WYBRAŁ i ZAMONTOWAŁ na swoim miejscu.
Bardzo prawdopodobne , że i fontanna sama się WYBRAŁA i ZAMONTOWAŁA.
To brzmi przekonywująco...
fernir
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw, 04.03.2010, 20:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

milo napisał:
Michal napisał:

No tak , całkiem możliwe że agregat sam się WYBRAŁ i ZAMONTOWAŁ na swoim miejscu.
Bardzo prawdopodobne , że i fontanna sama się WYBRAŁA i ZAMONTOWAŁA.
To brzmi przekonywująco...

Przekonałeś mnie...
Btw. Czytaj ze zrozumieniem Wink
Powrót do góry
Fouler
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Polska

PostWysłany: Pią, 05.03.2010, 16:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Takie zapytanie ktoś wie może jak ma wyglądać rolkowisko?
Powrót do góry
sobieray-3
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Woj.Rozdarte Prosną

PostWysłany: Pią, 05.03.2010, 17:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przypuszczam, że będzie w stylu tego z Łęgu Rypinkowskiego( okolice ul.Wioślarska/Parkowa )
Powrót do góry
SEEKER
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Kalisz/Zduńska Wola/Łódź

PostWysłany: Wto, 09.03.2010, 13:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak mnie zastanwia pewna sprawa czy mozna przykładowo wynajac rolkowisko dla kilkunastu osob chetnych do pogrania w hokeja na rolkach ktory jest bardzo popularnyw Stanach (INLINE HOCKEY),myśle ze nawet jesli bylaby taka mozliwosc to cena siegneła by zenitu.
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Czw, 18.03.2010, 18:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ciekawy jestem działania obiektu bo ja termometrach każdego dnia temeratura idzie w góre.

"Wiesz u was nawet klopa nie ma, tylko sikacie po bramach" - chciwy oviak - Niedziela, 06.12.2009, 23:48
Powrót do góry
Adi
Moderator
Moderator

Dzielnica: Majków/Widok

PostWysłany: Czw, 18.03.2010, 19:29    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a co ma działać Wink teraz jest tam rolkowisko Smile na betonie stoją 4 słupki do omijania i 0 ludzi korzystających z obiektu Wink

Później wstawię fotkę bo chyba mam robioną dzisiaj Smile
Powrót do góry
milo
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw, 18.03.2010, 23:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Adi napisał:
a co ma działać Wink teraz jest tam rolkowisko Smile na betonie stoją 4 słupki do omijania i 0 ludzi korzystających z obiektu Wink

Ja widziałem jedną osobę...chociaż to moze był ktoś z obsługi. Wink
KalishaQ
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Korczak

PostWysłany: Pią, 19.03.2010, 1:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mogliby zorganizować dla dzieciaków jakąś mini ligę miejską w "street hokeju". Ustawic dwie małe bramki i młodzież cykałaby meczyki. Ze sprzętem pewnie byłoby gorzej ale sam pamiętam czasy jak robiło się kije i grało całymi dniami na ulicy w takiego pseudo hokeja. Krążek wykonywany był z zakrętek od słoików sklejonych taśmą. Zabawa przednia. Niestety teraz są konsole ,a dzieciakom brakuje wyobraźni i chęci do robienia czegokolwiek.
Powrót do góry
Crossmen
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią, 19.03.2010, 11:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byłem wczoraj i nie jest źle. Te 4 słupki które stały to tylko wyznaczały granice rejonu co był nie zzmrożony ale wolno było po nim jeździć i wcale to nie był mały akwen wodny.
Jak dla mnie to lodowisko spisuje sie dobrze na chwile obecną.

"Wiesz u was nawet klopa nie ma, tylko sikacie po bramach" - chciwy oviak - Niedziela, 06.12.2009, 23:48
Powrót do góry
Adi
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią, 19.03.2010, 11:30    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A to musieli zamrażać bo jak ja byłem to lodu ni chu** nie widziałem Smile
Powrót do góry
Piekarz
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Dobrzec Zach.

PostWysłany: Pią, 19.03.2010, 11:48    Temat postu: Lodowisko .. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lodowisko jest ,działa w określonych temperaturach(jak zapowiadano),napisano na ten temat chyba wszystko a obecne wpisy przypominają dyskusję kółka różańcowego.Dajcie sobie już spokój.
Powrót do góry
fernir
Użytkownik
Użytkownik

PostWysłany: Pią, 19.03.2010, 23:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Amen
Powrót do góry
Adi
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią, 26.03.2010, 22:08    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trwa rozmrażanie tafli.

Powrót do góry
SEEKER
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Kalisz/Zduńska Wola/Łódź

PostWysłany: Sob, 27.03.2010, 0:38    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To teraz czas na rolkowisko ciekawe jak sie bedzie prezentowało trzeba bedzie przetestowac Cool
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Dworcowa

PostWysłany: Czw, 29.04.2010, 23:23    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

... a rolkowisko w weekendy nieczynne
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kalisz - forum inwestycje kaliskie Strona Główna -> Inwestycje zrealizowane Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 22, 23, 24  Następny
Strona 23 z 24

Skocz do: