| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
jp Użytkownik

|
Wysłany: Sro, 03.03.2010, 1:03 Temat postu: |
|
|
Nie korzystam z lodowiska, ale cieszyłem się, że tak wielu ludzi je odwiedza. Przez moment uwierzyłem nawet, że to udana inwestycja, do której nie trzeba będzie zbyt dużo, a może nawet w ogóle dopłacać. Byłby to sukces, zważywszy na to, że powiększyła nam się oferta rekreacyjna, a więc i atrakcyjność miasta
Wygląda jednak na to, że mamy do czynienia z bublem. Jeśli kilkustopniowa temp. sprawia problemy, to chyba coś jest nie tak ?
Częste przerwy w funkcjonowaniu mogą zniechęcić klientów. Przechodziłem dzisiaj obok lodowiska (pomiędzy godz. 17 a 18 ) i widziałem na tafli zaledwie t r z y osoby. Czyżby pieniądze zostały wyrzucone w błoto, a właściwie w kałużę ? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
milo Moderator

Dołączył: 24 Lis 2008 Posty: 2104 Dzielnica: obywatel Aglomeracji OK
|
Wysłany: Sro, 03.03.2010, 2:46 Temat postu: |
|
|
| fernir napisał: | A kiedy by miała być wywieszona? Dzień, dwa wcześniej?
Kolego, nie jesteśmy w stanie określić pogody na 10 h wstecz, więc o czym Ty tu piszesz? |
Akurat na 10 h wstecz to jesteśmy w stanie dokładnie okreslić pogodę. Gorzej moze być z określeniem pogody 10 h naprzód...
Dlatego ja im nie każę bawić się w prognozy , lecz jak to rozwinął d3 - na stronie lodowiska powinna byc aktualna informacja - lodowisko czynne/nadające się do użytku lub nieczynne.
Aktualizowana na bieżąco - to chyba żadna trudność dla administracji Iceparku ?
Nie wywieszka na drzwiach lecz w necie - tak by każdy przed wyjazdem z domu mógł sobie to sprawdzić. _________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michal Użytkownik

|
Wysłany: Sro, 03.03.2010, 18:06 Temat postu: |
|
|
Na temat prognoz nie będę się wypowiadał, bo wykładu nie chcę robić. Przewidywalność pogody jest bardzo mała, a sprzęt zbyt mało inteligenty by pozwolić zbadać coś czego do końca człowiek nie rozumie!
Lodowisko było tylko raz nieczynne przez ileś dni na samym początku więc nie widzę żadnych problemów. Uważam, że jest to dobra inwestycja.
A jeżeli można się do czegoś przyczepić to tylko wyłącznie agregatu nie ludzi, bo może ma zbyt małą wydajność chłodniczą!
Ale narzekaczy jak coś się zrobi w Kaliszu nie brakuje szczególnie na tym forum, a do tego jeszcze dyletantów! _________________ Michal |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fernir Użytkownik

|
Wysłany: Czw, 04.03.2010, 19:56 Temat postu: |
|
|
| Michal napisał: |
Ale narzekaczy jak coś się zrobi w Kaliszu nie brakuje szczególnie na tym forum, a do tego jeszcze dyletantów! |
Podpisuję się pod tym rękoma i nogami  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
milo Moderator

|
Wysłany: Czw, 04.03.2010, 20:33 Temat postu: |
|
|
| Michal napisał: |
A jeżeli można się do czegoś przyczepić to tylko wyłącznie agregatu nie ludzi, bo może ma zbyt małą wydajność chłodniczą!
|
No tak , całkiem możliwe że agregat sam się WYBRAŁ i ZAMONTOWAŁ na swoim miejscu.
Bardzo prawdopodobne , że i fontanna sama się WYBRAŁA i ZAMONTOWAŁA.
To brzmi przekonywująco... _________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fernir Użytkownik

|
Wysłany: Czw, 04.03.2010, 20:40 Temat postu: |
|
|
| milo napisał: | | Michal napisał: |
|
No tak , całkiem możliwe że agregat sam się WYBRAŁ i ZAMONTOWAŁ na swoim miejscu.
Bardzo prawdopodobne , że i fontanna sama się WYBRAŁA i ZAMONTOWAŁA.
To brzmi przekonywująco... |
Przekonałeś mnie...
Btw. Czytaj ze zrozumieniem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fouler Użytkownik

|
Wysłany: Pią, 05.03.2010, 16:51 Temat postu: |
|
|
| Takie zapytanie ktoś wie może jak ma wyglądać rolkowisko? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sobieray-3 Użytkownik

Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 2849 Dzielnica: Woj.Rozdarte Prosną
|
Wysłany: Pią, 05.03.2010, 17:25 Temat postu: |
|
|
| Przypuszczam, że będzie w stylu tego z Łęgu Rypinkowskiego( okolice ul.Wioślarska/Parkowa ) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SEEKER Użytkownik

Dołączył: 25 Lis 2005 Posty: 474 Dzielnica: Kalisz/Zduńska Wola/Łódź
|
Wysłany: Wto, 09.03.2010, 13:12 Temat postu: |
|
|
Tak mnie zastanwia pewna sprawa czy mozna przykładowo wynajac rolkowisko dla kilkunastu osob chetnych do pogrania w hokeja na rolkach ktory jest bardzo popularnyw Stanach (INLINE HOCKEY),myśle ze nawet jesli bylaby taka mozliwosc to cena siegneła by zenitu. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Crossmen Użytkownik

|
Wysłany: Czw, 18.03.2010, 18:35 Temat postu: |
|
|
No ciekawy jestem działania obiektu bo ja termometrach każdego dnia temeratura idzie w góre. _________________ Pozdrawiam
"Wiesz u was nawet klopa nie ma, tylko sikacie po bramach" - chciwy oviak - Niedziela, 06.12.2009, 23:48 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adi Moderator

|
Wysłany: Czw, 18.03.2010, 19:29 Temat postu: |
|
|
a co ma działać teraz jest tam rolkowisko na betonie stoją 4 słupki do omijania i 0 ludzi korzystających z obiektu
Później wstawię fotkę bo chyba mam robioną dzisiaj  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
milo Moderator

|
Wysłany: Czw, 18.03.2010, 23:11 Temat postu: |
|
|
| Adi napisał: | a co ma działać teraz jest tam rolkowisko na betonie stoją 4 słupki do omijania i 0 ludzi korzystających z obiektu
|
Ja widziałem jedną osobę...chociaż to moze był ktoś z obsługi.  _________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
KalishaQ Użytkownik

|
Wysłany: Pią, 19.03.2010, 1:57 Temat postu: |
|
|
| Mogliby zorganizować dla dzieciaków jakąś mini ligę miejską w "street hokeju". Ustawic dwie małe bramki i młodzież cykałaby meczyki. Ze sprzętem pewnie byłoby gorzej ale sam pamiętam czasy jak robiło się kije i grało całymi dniami na ulicy w takiego pseudo hokeja. Krążek wykonywany był z zakrętek od słoików sklejonych taśmą. Zabawa przednia. Niestety teraz są konsole ,a dzieciakom brakuje wyobraźni i chęci do robienia czegokolwiek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Crossmen Użytkownik

|
Wysłany: Pią, 19.03.2010, 11:25 Temat postu: |
|
|
Byłem wczoraj i nie jest źle. Te 4 słupki które stały to tylko wyznaczały granice rejonu co był nie zzmrożony ale wolno było po nim jeździć i wcale to nie był mały akwen wodny.
Jak dla mnie to lodowisko spisuje sie dobrze na chwile obecną. _________________ Pozdrawiam
"Wiesz u was nawet klopa nie ma, tylko sikacie po bramach" - chciwy oviak - Niedziela, 06.12.2009, 23:48 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adi Moderator

|
Wysłany: Pią, 19.03.2010, 11:30 Temat postu: |
|
|
A to musieli zamrażać bo jak ja byłem to lodu ni chu** nie widziałem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piekarz Użytkownik

|
Wysłany: Pią, 19.03.2010, 11:48 Temat postu: Lodowisko .. |
|
|
| Lodowisko jest ,działa w określonych temperaturach(jak zapowiadano),napisano na ten temat chyba wszystko a obecne wpisy przypominają dyskusję kółka różańcowego.Dajcie sobie już spokój. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fernir Użytkownik

|
Wysłany: Pią, 19.03.2010, 23:00 Temat postu: |
|
|
| Amen |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adi Moderator

|
Wysłany: Pią, 26.03.2010, 22:08 Temat postu: |
|
|
Trwa rozmrażanie tafli.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SEEKER Użytkownik

Dołączył: 25 Lis 2005 Posty: 474 Dzielnica: Kalisz/Zduńska Wola/Łódź
|
Wysłany: Sob, 27.03.2010, 0:38 Temat postu: |
|
|
To teraz czas na rolkowisko ciekawe jak sie bedzie prezentowało trzeba bedzie przetestowac  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tooom Użytkownik

|
Wysłany: Czw, 29.04.2010, 23:23 Temat postu: |
|
|
... a rolkowisko w weekendy nieczynne _________________ wolność dla źdźbeł traw szumiących zimą, gdy bielą skrząca czapa na wpół je skrywa przed narciarza snem o gładkim stoku |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|