| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
sector-ostrow Użytkownik

|
Wysłany: Wto, 09.02.2010, 12:35 Temat postu: Bałczyna - czyli prawie góry pod Ostrzeszowem |
|
|
Być może nie wszyscy wiedzą, ale około 30km na południe od Ostrowa, zaraz za Ostrzeszowem, mamy dwa najwyższe wzniesienia Wielkopolski - Bałczynę i Kobylą góre.
Jeśli ktoś nie był w tych okolicach to może się czasem zdziwić, więc polecam wycieczkę. Oczywiście pieknie jest tam latem, ale prawdziwe pazurki ukształtowanie terenu pokazuje dopiero zimą. Zwłaszzcza taka śnieżną jak tegoroczna:
http://tvproart.pl/tvonline/obejrzyj/1716/Wydarzenia/2010-02-08
(przewinąć do 15:45 ) _________________ zgoda buduje, niezgoda rujnuje |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Crossmen Użytkownik

|
Wysłany: Wto, 09.02.2010, 13:26 Temat postu: |
|
|
Super chyba wykupie sobie 2 tygodnie pobytu w kobylej rezygnując z wyjazdu na narty! Nie wiem jak mogłem wcześniej byc tak głupi i tam nie jeździ teraz co roku będe tam bywał. _________________ Pozdrawiam
"Wiesz u was nawet klopa nie ma, tylko sikacie po bramach" - chciwy oviak - Niedziela, 06.12.2009, 23:48 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gaahl Użytkownik

|
Wysłany: Wto, 09.02.2010, 13:47 Temat postu: |
|
|
super, muszę kiedyś odwiedzić te miejsca _________________ Because... I Just Fucking Hate This World |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sobieray-3 Użytkownik

Dołączył: 21 Sie 2008 Posty: 2849 Dzielnica: Woj.Rozdarte Prosną
|
Wysłany: Wto, 09.02.2010, 16:45 Temat postu: |
|
|
Sector, lepiej powiedz jak tam dojechać, bo Kolej Wzgórz Ostrzeszowskich tam nie dochodzi . Podaj jakieś skomunikowanie tak, aby wyjechać rano i wieczorem - nawet późnym - wrócić. Wiesz dobrze, że autostop nie działa obecnie, a niee każdy dysponuje/może odpalić brykę / |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sector-ostrow Użytkownik

|
Wysłany: Wto, 09.02.2010, 18:06 Temat postu: |
|
|
Samochodem i rowerem wiem jak dojechać, a jeśli chodzi o środki komunikacji masowej to... nie mam pojęcia :]
Na cały dzień nie radził bym teraz jechać bo tam wyciągu i tak nie ma, wiec za każdym razem trzeba podchodzić z buta. Pare razy i masz deski
Za to latem polecam całodzienną wycieczke rowerową.
link na google z dokładną pozycją góry.
http://tinyurl.com/yz9go2j
Dojazd polecam ulicą Kąpielową _________________ zgoda buduje, niezgoda rujnuje |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|