Forum Kalisz - forum inwestycje kaliskie Strona Główna

Kalisz - miasto czyste czy brudne?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kalisz - forum inwestycje kaliskie Strona Główna -> Sondy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Czy Kalisz jest czystym miastem?
Oczywiście, że tak!
6%
 6%  [ 3 ]
Jest dość czysty, ale zawsze można to polepszyć
17%
 17%  [ 8 ]
Jest pod tym względem przeciętnym miastem
31%
 31%  [ 14 ]
Kalisz jest dość brudny, ale nie jest jeszcze tragicznie
31%
 31%  [ 14 ]
Nasze miasto to brud i syf jakich mało!
13%
 13%  [ 6 ]
Wszystkich Głosów : 45

Autor Wiadomość
TomS
Moderator
Moderator

Dzielnica: Królewskie Miasto Kalisz

PostWysłany: Nie, 29.01.2006, 13:57    Temat postu: Kalisz - miasto czyste czy brudne? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kolejna ankieta mego autorstwa - wypowiedzcie się, czy Kalisz to miasto czyste, czy raczej brudne?

Mnie osobiście rażą psie klocki czy szczochy nawet na rynku czy innych reprezentacyjnych ulicach. Często też śmieci walają się po ulicach naszego miasta. I żadnym pocieszeniem jest dla mnie to, że będąc w tym tygodniu w Pradze - zauważyłem, że nawet centrum mają w wielu miejscach znacznie obsrane...

Moja odpowiedź w ankiecie to druga od dołu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
mlody
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Wrocław/Kalisz

PostWysłany: Nie, 29.01.2006, 13:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem Kalisz to czyste miasto... nawet bardzo w porównaniu np. z miastami na śląsku czy nie trzeba daleko szukać z KONINEM i Ostrowem...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
TomS
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie, 29.01.2006, 13:59    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No dobra - to w porównaniu z gorszymi miastami, a co w porównaniu z lepszymi, czyściejszymi?
mlody
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Wrocław/Kalisz

PostWysłany: Nie, 29.01.2006, 14:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

eee nie znam czysciejszych:)))

Nie no każde miasto jest w jakimś tam stopniu "zanieczyszczone" że tak powiem!!! Zobacz jak wygląda Piękny Gdańsk poza Śródmieściem... jak wygląda Poznan, Wrocław....
Powrót do góry
ww
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Rypinek/Pomorzany/Wilda

PostWysłany: Nie, 29.01.2006, 14:06    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może nie tragicznie brudne, ale brudne. I nie o brud dosłowny tu tylko chodzi, ale głównie o jakiś taki brak ładu, który brud dosłowny potęguje, zatem rzekłbym: brak ładu.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
TomS
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie, 29.01.2006, 14:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mlody napisał:
eee nie znam czysciejszych:)))

Nie no każde miasto jest w jakimś tam stopniu "zanieczyszczone" że tak powiem!!! Zobacz jak wygląda Piękny Gdańsk poza Śródmieściem... jak wygląda Poznan, Wrocław....
poza śródmieściem w Kaliszu też syfu pełno można znaleźć, to nie problem. W tym sęk, że u nas też nawet śródmieście jest brudne - czasem trzeba uważać, żeby się nie władować w psie gówno. A o plantach to już nawet nie mówię.
Powrót do góry
pejol
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Kalisz

PostWysłany: Nie, 29.01.2006, 15:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Myske ze miescimy sie w krajowej normie, w niektorych miejscach jest czysto a w niektorych wystepuje syf.
andrzej
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: -Kalisz-

PostWysłany: Pią, 07.09.2007, 0:37    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

każde miasto jest brudne, nie ma czystego miasta chyba że każdy bedzie dbał o czystośc ale to malo prawdopodobne

Do tego psie odchody na ul. śródmiejskiej fajnie to wygląda Laughing Laughing Laughing
bover
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Śródmieście

PostWysłany: Pią, 07.09.2007, 20:03    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie narzekajcie

byłem w wielu krajach wg mnie czyście jest nawet na u nas niż we francji czy włoszech.... kalisz klasyfikuje sie jakoś na 2 miejscu (wg. ankiety).. denerwuja mnie tylko psie klocki na trawniku, nawet skwerek niedaleko mnie jest ostatnio wysprzatany
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gaahl
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Werginki

PostWysłany: Wto, 09.02.2010, 14:00    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma tragedii, ale Kalisz to dość brudne miasto, myślę że to nie wina tylko miasta, a głównie jego mieszkańców Very Happy nie wiem czemu niektórzy ludzie czerpią przyjemność z zaśmiecania swojego miejsca zamieszkania...
INSULTER OF JESUS CHRIST
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Left Hand Path

PostWysłany: Wto, 09.02.2010, 19:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pod tym wzgledem jest bardzo dobrze, Kalisz to zdecydowanie czyste miasto, jedynie można by było rozwiązać problem hasioków które stoją przy głównych ulicach miasta bo czasami nie ma gdzie wrzucić drobnych papierków po artykułach spożywczych, a owe hasioki padają ofiarami wracających imprezowiczów pod wpływem procentów i służą jako ich sparingpartnerzy
Powrót do góry
ochotnik
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Śródmieście I

PostWysłany: Wto, 09.02.2010, 19:28    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bo śmietnik, czy jak wolisz "hasiok" nie odda, a przechodzień jak najbardziej Wink
Powrót do góry
Kolej Kaliska
Gość

PostWysłany: Sob, 05.06.2010, 10:18    Temat postu: ;) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie można powiedzieć że Kalisz jest brudny.
Tylko jest dużo odchodów zwierzęcych.
W Kaliszu jedynie jest syf w Lesie winiarskim i w pobliskich lasach
Powrót do góry
K-man
Użytkownik
Użytkownik

Dzielnica: Rypinek Kalisz Wielkopolska Wschodnia

PostWysłany: Sob, 05.06.2010, 11:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masz tu przykłady czystego Kalisza http://kalisz.naszemiasto.pl/artykul/440054,kalisz-lap-pan-smieciarza,id,t.html
http://www.calisia.pl/articles/6757-akcja-czyste-brzegi-rzeki-prosny-i
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kalisz - forum inwestycje kaliskie Strona Główna -> Sondy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: