| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Czy Kalisz jest czystym miastem? |
| Oczywiście, że tak! |
|
6% |
[ 3 ] |
| Jest dość czysty, ale zawsze można to polepszyć |
|
17% |
[ 8 ] |
| Jest pod tym względem przeciętnym miastem |
|
31% |
[ 14 ] |
| Kalisz jest dość brudny, ale nie jest jeszcze tragicznie |
|
31% |
[ 14 ] |
| Nasze miasto to brud i syf jakich mało! |
|
13% |
[ 6 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 45 |
|
| Autor |
Wiadomość |
TomS Moderator

Dołączył: 22 Gru 2005 Posty: 1000 Dzielnica: Królewskie Miasto Kalisz
|
Wysłany: Nie, 29.01.2006, 13:57 Temat postu: Kalisz - miasto czyste czy brudne? |
|
|
Kolejna ankieta mego autorstwa - wypowiedzcie się, czy Kalisz to miasto czyste, czy raczej brudne?
Mnie osobiście rażą psie klocki czy szczochy nawet na rynku czy innych reprezentacyjnych ulicach. Często też śmieci walają się po ulicach naszego miasta. I żadnym pocieszeniem jest dla mnie to, że będąc w tym tygodniu w Pradze - zauważyłem, że nawet centrum mają w wielu miejscach znacznie obsrane...
Moja odpowiedź w ankiecie to druga od dołu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mlody Użytkownik

|
Wysłany: Nie, 29.01.2006, 13:58 Temat postu: |
|
|
| Moim zdaniem Kalisz to czyste miasto... nawet bardzo w porównaniu np. z miastami na śląsku czy nie trzeba daleko szukać z KONINEM i Ostrowem... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TomS Moderator

|
Wysłany: Nie, 29.01.2006, 13:59 Temat postu: |
|
|
No dobra - to w porównaniu z gorszymi miastami, a co w porównaniu z lepszymi, czyściejszymi? _________________ Kalisz w obiektywie aparatu i na kartach historii:
http://www.kalisz.9o.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mlody Użytkownik

|
Wysłany: Nie, 29.01.2006, 14:05 Temat postu: |
|
|
eee nie znam czysciejszych:)))
Nie no każde miasto jest w jakimś tam stopniu "zanieczyszczone" że tak powiem!!! Zobacz jak wygląda Piękny Gdańsk poza Śródmieściem... jak wygląda Poznan, Wrocław.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ww Użytkownik

Dołączył: 01 Sty 2006 Posty: 1016 Dzielnica: Rypinek/Pomorzany/Wilda
|
Wysłany: Nie, 29.01.2006, 14:06 Temat postu: |
|
|
Może nie tragicznie brudne, ale brudne. I nie o brud dosłowny tu tylko chodzi, ale głównie o jakiś taki brak ładu, który brud dosłowny potęguje, zatem rzekłbym: brak ładu. _________________ Mam dosyć tego miasta,
Czerwono-czarnej mafii. (T.Love, King, 1992) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TomS Moderator

|
Wysłany: Nie, 29.01.2006, 14:12 Temat postu: |
|
|
| mlody napisał: | eee nie znam czysciejszych:)))
Nie no każde miasto jest w jakimś tam stopniu "zanieczyszczone" że tak powiem!!! Zobacz jak wygląda Piękny Gdańsk poza Śródmieściem... jak wygląda Poznan, Wrocław.... | poza śródmieściem w Kaliszu też syfu pełno można znaleźć, to nie problem. W tym sęk, że u nas też nawet śródmieście jest brudne - czasem trzeba uważać, żeby się nie władować w psie gówno. A o plantach to już nawet nie mówię. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pejol Użytkownik

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
andrzej Użytkownik

|
Wysłany: Pią, 07.09.2007, 0:37 Temat postu: |
|
|
każde miasto jest brudne, nie ma czystego miasta chyba że każdy bedzie dbał o czystośc ale to malo prawdopodobne
Do tego psie odchody na ul. śródmiejskiej fajnie to wygląda  _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bover Użytkownik

|
Wysłany: Pią, 07.09.2007, 20:03 Temat postu: |
|
|
nie narzekajcie
byłem w wielu krajach wg mnie czyście jest nawet na u nas niż we francji czy włoszech.... kalisz klasyfikuje sie jakoś na 2 miejscu (wg. ankiety).. denerwuja mnie tylko psie klocki na trawniku, nawet skwerek niedaleko mnie jest ostatnio wysprzatany |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gaahl Użytkownik

|
Wysłany: Wto, 09.02.2010, 14:00 Temat postu: |
|
|
nie ma tragedii, ale Kalisz to dość brudne miasto, myślę że to nie wina tylko miasta, a głównie jego mieszkańców nie wiem czemu niektórzy ludzie czerpią przyjemność z zaśmiecania swojego miejsca zamieszkania... _________________ Because... I Just Fucking Hate This World |
|
| Powrót do góry |
|
 |
INSULTER OF JESUS CHRIST Użytkownik

|
Wysłany: Wto, 09.02.2010, 19:24 Temat postu: |
|
|
| pod tym wzgledem jest bardzo dobrze, Kalisz to zdecydowanie czyste miasto, jedynie można by było rozwiązać problem hasioków które stoją przy głównych ulicach miasta bo czasami nie ma gdzie wrzucić drobnych papierków po artykułach spożywczych, a owe hasioki padają ofiarami wracających imprezowiczów pod wpływem procentów i służą jako ich sparingpartnerzy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ochotnik Użytkownik

|
Wysłany: Wto, 09.02.2010, 19:28 Temat postu: |
|
|
bo śmietnik, czy jak wolisz "hasiok" nie odda, a przechodzień jak najbardziej  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kolej Kaliska Gość
|
Wysłany: Sob, 05.06.2010, 10:18 Temat postu: ;) |
|
|
Nie można powiedzieć że Kalisz jest brudny.
Tylko jest dużo odchodów zwierzęcych.
W Kaliszu jedynie jest syf w Lesie winiarskim i w pobliskich lasach |
|
| Powrót do góry |
|
 |
K-man Użytkownik

Dołączył: 05 Lis 2007 Posty: 2894 Dzielnica: Rypinek Kalisz Wielkopolska Wschodnia
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|